ŽUPAN U KLINČU

Zbog Plenkovićevog bojkota Milanović ostao bez pozivnice na rođendan županije

26.03.2024 u 12:10

Bionic
Reading

Koprivničko-križevački župan Darko Koren, koji uz pomoć HDZ-a obnaša vlast u toj županiji, potvrdio je u utorak da na obilježavanje 31. obljetnice županije nisu pozvali predsjednika Republike Zorana Milanovića, već se nadaju dolasku premijera Andreja Plenkovića

"Predsjednik je bio na prošlogodišnjoj svečanoj sjednici Županijske skupštine pa bismo željeli da joj ove godine nazoči premijer“, rekao je Koren Hini dodavši kako je Plenković u nekoliko navrata posjetio Koprivničko-križevačku županiju, ali ni jednom na svečanoj sjednici.

Prošle godine pozivnice su poslane na adrese predsjednika i premijera. Milanović je odmah prihvatio poziv, što nije dobro sjelo Plenkoviću koji se tog dana nije pojavio u Koprivnici.

Bojkot HDZ-ovaca bio je očit pa se na Danu županije nije pojavio ni jedan ministar, čak ni HDZ-ov saborski zastupnik, prije toga zamjenik župana Darko Sobota.

Bila je to neugodna situacija za Korena, bliskog HDZ-u, koji je novinarima tada rekao kako je običaj na takve događaje slati pozivnice na Pantovčak i u Banske dvore.

Koprivničko-križevački župan i predsjednik Mreže nezavisnih lista ne može vladati bez koalicijskog partnera, a prošlog je tjedna ostavio otvorenu mogućnost da se njegovo ime nađe na HDZ-ovoj listi za Sabor u 2. izbornoj jedinici.

Ove godine sjednica u povodu Dana županije zakazana je za četvrtak, 11. travnja, umjesto subote, 13. travnja, datuma koji je svake godine bio rezerviran za formalnu proslavu.