poruka milanoviću

Plenković: Kršitelj Ustava u ovoj kampanji ne postoji. Neka da ostavku

25.03.2024 u 18:38

Bionic
Reading

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković održao je konferenciju za medije nakon sjednice proširenog predsjedništva stranke

Plenković je rekao da je 90 posto lista usuglašeno, ali da će one biti predstavljene u četvrtak u Zagrebu, kada će biti predstavljen i izborni program, da će do tada biti sve biti usuglašeno s partnerima. Na novinarsko pitanje je li istina da je auto budućeg Glavnog državnog odvjetnika Ivana Turudića propucan prije mjesec dana, Plenković je rekao da nema informacija.

Najavu predsjednika RH Zorana Milanovića da će nastaviti provoditi kampanju ponovno je komentirao time da je riječ o kršitelju Ustava i dodao je da je njegov angažman u zadnjih 15 dana naštetio lijevoj oporbi koja se raspala jer ne može surađivati.

  • +5
Andrej Plenković Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec

'Kršitelj Ustava ne postoji u ovoj kampanji. Neka da ostavku i izađe na sučeljavanje, a do tada je predmet Državnog izbornog povjerenstva i Ustavnog suda', rekao je Plenković. Na pitanje koristi li svoje dijete u političke svrhe, jer je svog sina poveo u crkvu u subotu znajući da će tamo biti mediji, rekao je da je isti dan i Peđa Grbin bio sa svojim djetetom, a i Sandra Benčić.

'Što bih se trebao odreći svoje djece? Došao sam sa sinom, koji valjda ima pravo malo biti s tatom', rekao je Plenković. O pobuni lokalnih HDZ-ovaca u Zadarskoj županiji zbog toga što bi Hrvoje Zekanović trebao biti na 8. mjestu liste koje praktički jamči siguran ulazak u Sabor, Plenković je rekao da misli da je Zekanović i na višem mjestu te da je to zaslužio jer je partner HDZ-u.

'Ne vidim tu nikakav problem', zaključio je priču o Zekanoviću.

  • +21
Dolazak članova HDZ-a na sjednicu stranačkog Predsjedništva Izvor: Pixsell / Autor: Luka Stanzl/PIXSELL