dječja bolnica

Zbog optužbi za nadriliječništvo djelatnici Srebrnjaka organiziraju prosvjed

18.12.2019 u 13:11

Bionic
Reading

Zbog optužbi za nadriiječništvo na jučerašnjoj sjednici Gradskog odbora za zdravstvo, djelatnici Dječje bolnice Srebrnjak održat će u četvrtak u podne prosvjed kako bi zaštitili svoj i dignitet pacijenata koje liječe, doznaje se u srijedu u bolnici

Odluku o tome jutros je jednoglasno donijelo Stručno vijeće bolnice, koje drži da se tvrdnjama o navodnom nadriiliječništvu obmanjuje javnost, a bolnica kleveće.

Podsjećaju kako je Dječja bolnica Srebrnjak certificirani centar izvrsnosti Ministarstva zdravstva, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Europske unije, te da svom radu pristupaju multidiscplinarno, što znači da u liječenju djece uz pedijatre sudjeluju mnoge druge struke, poput psihologa, fizioterapeuta, nutricionista, molekularnih biologa itd.

Nakon smjene Bore Nogala s dužnosti ravnatelja Dječje bolnice Srebrnjak, Grad Zagreb je protiv njega u utorak podnio kaznenu prijavu zbog nadriliječništva, a na tematskoj sjednici Odbora za zdravstvo i kontrolu zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Jelena Pavičić Vukičević prozvala je Nogala i bolnicu za nadrilječništvo.

'Mi smo zaključili iz nalaza Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje da su se u bolnici, nažalost, bavili i nadriliječništvom. Znam da je to dr. Nogalu smiješno, a bit će mu još smješnije s obzirom na kaznenu prijavu koju smo danas podnijeli', rekla je Pavičić Vukičević.

Na te optužbe odgovorio je prozvani liječnik. 'Da sam ravnatelj, oštro bih protestirao protiv takvih riječi. Mislim da to ne stoji i ne dozvoljavam da se tako govori o Dječjoj bolnici Srebrnjak, koju smo mukotrpno stvarali', rekao je Boro Nogalo.

Ustvrdio je kako mu je ostavka namještena i da odluka o razrješenju, koju je donijela predsjednica Upravnog vijeća Dječje bolnice Srebrnjak Ana Stavljenić Rukavina, nije u skladu sa zakonom jer bolnica nije u zakonskom roku donijela novi statut.