HAK UPOZORAVA

Zbog olujnog vjetra zatvorena A1 od Sv. Roka do Posedarja

29.11.2016 u 08:18

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra za sve skupine vozila zatvoreni su autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje (obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Obrovca DC50 i DC27), državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački i Paški most, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).

Samo za osobna vozila otvorene su: A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine vozila je državnom cestom DC3); Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene.

Zbog jakog vjetra na autocesti A7 Draga-Šmrika, Jadranskoj magistrali (DC8) između Novog Vinodolskog i Senja te na mostu dr. Franje Tuđmana u Dubrovniku zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Pojačan je promet povremeno na gradskim prometnicama i obilaznicama, a zastoji su mogući na dionicama cesta gdje traju radovi.

Na autocesti A1, zbog radova se kroz tunel Mala Kapela u smjeru Splita vozi jednim trakom usporeno uz ograničenje brzine 60 km na sat.

Zbog razminiranaj uz autocestu A1, danas od 8 do 15 za sav se promet zatvara se dionica između čvorova Sveti Rok i Zadar II, u oba smjera. Obilazak je državnim cestama preko Gračaca i Karina (DC50, DC27 i DC502). Razminiranje će trajati svakodnevno do 10. prosinca.

Na graničnom prijelazu Macelj pojačan je ulazak teretnih vozila.

Zbog radova na graničnom prijelazu Županja, u oba se smjera povremeno vozi usporeno, a teretna vozila dodatno otežavaju protočnost putničkog prometa.

Zbog loših vremenskih uvjeta u prekidu su trajektne linije: Sumartin-Makarska, Lopar-Valbiska i Prizna-Žigljen; katamaranske linije: Novalja-Rab-Rijeka, Rijeka-Cres-Mali Lošinj, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split i Korčula-Hvar-Split; i  brodska linija: Mali Lošinj-Unije-Susak.