promet

Zbog olujnog vjetra između čvorova Delnice i Kikovica samo osobna vozila

24.11.2021 u 07:07

Bionic
Reading

Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorena je autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica dok je obilazak za ostale skupine vozila državnom cestom DC3 preko Gornjeg Jelenja, upozoravaju u srijedu ujutro iz Hrvatskog autokluba (HAK)

Na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika te Jadranskoj magistrali između Novog Vinodolskog i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle, a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Magla u Karlovcu Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u unutrašnjosti, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima. Vozačima HAK savjetuje da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama.

Od 24. studenog do 22. prosinca zbog radova na ŽC6253 Klis (DC56)-Solin (DC8) vozi se uz privremenu regulaciju prometa.

Na zimskim dionicama javnih cesta u Republici Hrvatskoj od 15. studenoga obvezna je zimska oprema.

U srijedu i četvrtak, 24. i 25. studenoga očekuje se dolazak i boravak stranog državnog izaslanstva na područje Grada Zagreba. Slijedom toga će biti uspostavljena privremena regulacija prometa te će dolaziti do povremenog kratkotrajnog prekida prometa uz pravovremena preusmjeravanja i uz privremenu prometnu signalizaciju.