REZULTAT ISTRAGE

Zbog obračuna i ubojstva u Kaštelima policija prijavila četiri osobe; dvojica su privedena, a jedan je u bijegu

16.06.2020 u 12:00

Bionic
Reading

PU splitsko-dalmatinska je u odnosu na događaj od 14. lipnja 2020. godine na području Kaštel Kambelovca, u kojem je smrtno stradao 36-godišnji hrvatski državljanin, a teško su ozlijeđeni 29-godišnjak i 33-godišnjak, obojica hrvatski državljani, Županijskom odvjetništvu u Splitu podnijela kaznenu prijavu protiv četiri osobe (33-godišnjaka, 35-godišnjaka, 30-godišnjaka i 40-godišnjaka koji je trenutačno nedostupan i za istim se traga)

U pucnjavi u Kaštel Kambelovcu u noći s nedjelje na ponedjeljak, prema svjedočenju mještana Kaštela, ubijen je Mario Boljat, jedan od dvojice ozlijeđenih je Jozo Čabraja, a uzrok sukoba su nesuglasice oko ugostiteljskog objekta u Kaštelima.

  • +6
U Kaštel Kambelovcu ubijena jedna osoba, dvoje ranjenih Izvor: Pixsell / Autor: Milan Sabić

Do sada provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da je 33-godišnji hrvatski državljanin ostvario obilježja kaznenog djela teškog ubojstva iz članka 111 st.4. KZ-a na štetu 36-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je u događaju smrtno stradao i kaznenog djela ubojstva u pokušaju članak 110. u svezi članka 34. KZ-a na štetu 29-godišnjeg hrvatskog državljanina. Također, kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je postojanje osnove sumnje da su 35-godišnji hrvatski državljanin i 30-godišnji hrvatski državljanin, sa za sada nedostupnim 40-godišnjakom, za kojim se traga, ne štetu preminulog 36-godišnjaka i teško ozlijeđenog 29-godišnjaka ostvarili obilježja kaznenog djela sudjelovanja u tučnjavi.

Uz kaznenu prijavu, sinoć su pritvorskom nadzorniku privedeni 35-godišnjak i 30-godišnjak, a kriminalističko istraživanje ovog događaja nastavlja se.

Četvrti osumnjičeni muškarac u pucnjavi je ranjen.