ČAČIĆ UOČI SUĐENJA

'Zbog nesreće se ne odlazi!'

Bionic
Reading

U izjavi za 'Dnevnik' Nove TV Čačić je rekao kako se zbog nesreće ne odlazi

'Reakcija javnosti je i dosad bila jasna, ja sam s tim suđenjem izašao na izbore i postigao apsolutno najbolji rezultat s tri stranke na izborima, bez konkurencije. A zbog nesreća se ne odlazi, ako su nesreće, a ako postoji odgovornost, onda se odlazi', rekao je Čačić.

Ako bude proglašen krivim, prvi potpredsjednik Vlade suočit će se s mogućom kaznom od pet godina zatvora.

Radimir Čačić čeka sutrašnji nastavak suđenja na kojemu bi mu mogla biti izrečena presuda za izazivanje prometne nesreće na autocesti prema Budimpešti u siječnju 2010. u kojoj su poginule dvije osobe. Ako se sutra na sudu u Kaposváru ne pojave novi svjedoci, odvjetnik Katalin Lipták, koja je u sudaru izgubila supruga i majku, dr. Zoltán Gál, uvjeren je kako će sud donijeti presudu.

Novi svjedoci nisu najavljeni za sutrašnje ročište, a Gál tvrdi da bi na sutrašnjem ročištu eventualno mogli ponovno svjedočiti vatrogasci koji su prvi došli na mjesto nesreće, kao i dvojica prometnih vještaka koji se nisu mogli usuglasiti oko brzine kojom je Čačić vozio u vrijeme nesreće.

Gál i Katalin Lipták smatraju da Čačić, koji svoju obranu zasniva na oblaku magle u koji je uletio iako su ga svi drugi svjedoci demantirali, mora biti osuđen na bezuvjetnu kaznu. Ako ga sutkinja, koja je najavila da je ne zanima politika te da će presudu donijeti po svojoj savjesti, proglasi krivim, Čačić bi se mogao suočiti i s pet godina zatvora.

Prvi potpredsjednik Vlade, podsjetimo, na početku suđenja tvrdio je da će, bude li pravomoćno proglašen krivim, napustiti politiku.