TRAJNO NARUŠENO ZDRAVLJE

Zbog krivih dijagnoza i terapija kazneno prijavila liječnike

18.05.2011 u 15:32

Bionic
Reading

Mlada Zagrepčanka koja je zbog pogrešnih dijagnoza i terapija završila na hitnoj operaciji, prošla je kroz pravi pakao, a zdravlje joj je nepovratno narušeno. Odlučila je stoga podići kaznenu prijavu protiv dvoje liječnika iz Slavonije

Riječ je o 57-godišnjem liječniku iz Požege, djelatniku Doma zdravlja u Slavonskom Brodu, i o 43-godišnjoj liječnici iz Požege koja radi požeškoj županijskoj bolnici. Pogrešno postavljenim dijagnozama i propisanim neadekvatnim terapijama, liječnici su ozbiljno ugrozili i narušili zdravlje 30-godišnje Zagrepčanke. Zbog njihovih propusta u liječenju, mlada je žena, nakon što joj se zdravstveno stanje ozbiljno zakompliciralo, u siječnju 2009. godine podvrgnuta hitnom operativnom zahvatu u Kliničkoj bolnici u Zagrebu.

Iako je nasreću preživjela, njezino je zdravlje ostalo trajno narušeno, zbog čega se odlučila obračunati s krivcima. Po zahtjevu Općinskog državnog odvjetništva u Slavonskom Brodu policija je jučer dovršila kriminalističko istraživanje u vezi kaznene prijave oštećene 30-godišnjakinje protiv 57-godišnjeg liječnika i 43-godišnje liječnice. Kriminalističkim istraživanjem je potvrđeno da su oni pogrešnim dijagnozama i terapijama ozbiljno narušili zdravlje 30-godišnjakinje, te je ona zbog tih propusta u liječenju hitno operirana.

Protiv dvoje liječnika slijedi kaznena prijava za teška kaznena djela protiv zdravlja ljudi u vezi s kaznenim djelom nesavjesno liječenje, te im prijeti kazna od tri mjeseca do pet godina zatvora.