HAK UPOZORAVA

Zbog jakog vjetra ograničenja i zabrane na autocestama i državnim cestama, u prekidu i neke trajektne linije

27.01.2023 u 07:38

Bionic
Reading

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvoreni su autocesta A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Posedarje, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice, Jadranska magistrala između Karlobaga i Svete Marije Magdalene te Paški most, upozoravaju u petak iz HAK-a.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga, državnoj cesti između čvora i mjesta Križišće te na lokalnoj cesti između Kraljevice i Križišća promet je zabranjen za I. i II. skupinu vozila - autobuse na kat, vozila s priključnim vozilom, motocikle, dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom.

Na Krčkom mostu i autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za I. skupinu vozila.

Otežano se vozi zbog snijega mjestimice u Gorskom kotaru i Lici. Zbog niskih temperatura u unutrašnjosti moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, a iz Hrvatskog autokluba (HAK) pozivaju vozače da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cestama.

Zimski su uvjeti i promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama u Gorskom kotaru i Lici.

Zbog prometne nesreće na DC219 u mjestu Radošić promet teče jednim trakom, uz regulaciju prometne policije.

Teškoće u pomorskom prometu

U prekidu su trajektne linije: Lopar-Valbiska,  Prizna-Žigljen i Stinica-Mišnjak te katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka.

Zbog tehničkih problema u prekidu je katamaranska linija Ubli-Vela Luka-Hvar-Split.