META BIO BELLE

Zbog hukanja i pirotehnike Hajduku kazna 80.000 kuna

29.02.2012 u 14:25

Bionic
Reading

Disciplinski sudac MAX tv Prve lige Krešimir Vlajčević kaznio je Hajduk novčanom kaznom od 80.000 kuna zbog ubacivanja pirotehnike u teren tijekom utakmice, te rasističkog hukanja navijača prema igraču Istre Henriu Belleu

Delegat utakmice Hajduk - Istra 1961 u svojem je izvješću prijavio organizatora utakmice Hajduk – Istra 1961, nogometni klub Hajduk, zbog bacanja pirotehničkih sredstava u igralište od strane domaćih navijača u 60. minuti, zbog čega je utakmica morala biti prekinuti na jednu minutu, kao i zbog nesportskog ponašanja navijača prema igraču Istre 1961 Henri Belleu, koga su provocirali kratkim hukanjem, što se ponovilo još nekoliko puta tijekom utakmice, zbog čega je sudac Vlado Svilokos u 65. minuti prekinuo utakmicu i tražio objavu upozorenja putem razglasu.

Kod donošenja odluke o kazni, disciplinski sudac je kao olakotnu okolnost uzeo u obzir očitovanje Hajduka, koji je naveo kako je poduzeo sve raspoložive i propisane mjere u pripremi i organizaciji utakmice, te angažirao sve potrebne službe, ali i otegotnu okolnost, jer Hajduk je tijekom tekućeg prvenstva već bio pravomoćno kažnjavan za slične prekršaje.