opskrba vodom

Završila kriza na otoku, turisti ponovno mogu na Capri

23.06.2024 u 13:27

Bionic
Reading

Cjevovod koji dovodi pitku vodu Capriju popravljen je, pa je ponovno dopušteno turistima da posjećuju taj talijanski otok, objavio je u nedjelju njegov gradonačelnik Paolo Falco

Falco je ukinuo zabranu dolaska turista nakon što je pitka voda u subotu ponovno počela stizati na otok. Tvrtka zadužena za opskrbu otoka vodom objavila je kako je u četvrtak imala tehničkih poteškoća, a iako je kasnije objavila da ih je riješila, Capriju je do subote i dalje nedostajalo vode, prenijela je agencija France Presse. Falco je proglasio zabranu u subotu u sedam ujutro, zbog čega se nekoliko trajekata već na putu prema otoku moralo vratiti.

Opskrba u subotu bila je prekinuta zbog zračnog džepa unutar cjevovoda. U tom periodu na otoku su mogli doći samo njegovi trajni stanovnici koji su imali pravo na 25 litara pitke vode po kućanstvu. Nakon pritiska hotelijera i putničkih agencija Falco je dopustio dolazak turistima koji odsjedaju u hotelima s dovoljnim zalihama vode. Capri, otok u blizini Napulja poznat po svojim bijelim vilama, uvalama i vrhunskim hotelima, ima oko 13 tisuća stanovnika.