NOVE MJERE ZBOG KORONAVIRUSA

Zatvaraju se gradski bazeni u Varaždinu, institucije rade skraćeno

13.03.2020 u 13:54

Bionic
Reading

U Varaždinu se zatvaraju gradski bazeni i sajam rabljene robe, otkazuju se svi veći skupovi građana, a neke će institucije raditi skraćeno, dio je mjera koje je u petak objavio varaždinski gradski Stožer civilne zaštite. Stožer Civilne zaštite Varaždina nakon sastanka u Gradskoj vijećnici izvijestio je o mjerama preventive i sprječavanja širenja koronavirusa (COVID-19) na području grada Varaždina. koje će se primjenjivati do 1. travnja 2020.

Tako se od nedjelje, 15. ožujka, za posjetitelje zatvaraju varaždinski Gradski bazeni, neće se održavati prodaja rabljene robe na prostoru starog sajmišta na Banfici te se otkazuju se svi veći skupovi građana, koncerti, kazališne i kino predstave. Iz Gradske uprave preporučuju svim javnim službama da maksimalno reduciraju potrebu dolaska građana radi obavljanja poslova koje je moguće odgoditi, i organiziraju dolazak građana na šaltere tako da se u prostor za plaćanje pušta po jedna osoba, dok ostale čekaju izvan zgrade.

Na tim mjestima postavljaju se sredstva za dezinfekciju ruku, površine gdje dolazi do kontakta se često dezinficiraju, a prostori se redovito provjetravaju.

Varaždincima se preporučuje da ne dolaze obavljati poslove koji nisu neophodni, a rokovi za plaćanje računa na šalterima gradskih upravnih odjela se produžuju do 1. travnja. Također se građani upućuju da poslove vezane uz otvorene natječaje za najam ili reviziju stanova rješavaju putem telefona ili elektronske pošte, a dokumentaciju dostavljaju putem pošte, priopćeno je iz varaždinskog gradskog Stožera civilne zaštite.

  • +5
Upute za koronavirus u zadarskoj bolnici Izvor: Cropix / Autor: Jure Miskovic / CROPIX

Glede rada vrtića i škola u Varaždinu, građani se upućuju da redovito prate sredstva javnog priopćavanja kako bi pravodobno dobili takve informacije, dodaje se.

Varaždinska Gradska knjižnica i čitaonica „Metel Ožegović“ od ponedjeljka, 16. ožujka, organizirat će rad u jednoj smjeni od 9 do 17 sati. Studijska čitaonica i igraonica se zatvaraju do daljnjega, a rokovi za povrat knjiga se produžuju.

Gradski muzej Varaždin ostaje otvoren samo za individualne posjete, grupni posjeti se otkazuju.

Gradska tržnica će biti otvorena do daljnjega, stoji u priopćenju načelnika Stožera civilne zaštite Zlatana Avara i gradonačelnika Ivana Čehoka.