POPRAVLJA UGLED SDP-A?

Zastupnik Rimac podnio financijsko izvješće

07.03.2013 u 14:04

Bionic
Reading

Saborski zastupnik SDP-a i kandidat za gradonačelnika Vinkovaca na predstojećim lokalnim izborima Damir Rimac danas je na konferenciji za novinare u Vinkovcima podnio vlastito zastupničko financijsko izviješće za 2012. godinu, odnosno za prvu godinu svoga saborskog mandata

Iz podastrtoga izviješća razvidno je da je zastupnik Rimac u 2012. godini nakon odbitaka troškova stanovanja i putovanja zaradio 204.000 kuna.

Prema Rimčevim riječima, najam stana od 39 četvronih metara u naselju Sopot u Zagrebu koštao je Hrvatski sabor godišnje 36.600 kuna, za putne troškove isplaćeno mu je gotovo 35.000 kuna, daljnjih 20.000 kuna dobio je na ime povećanih troškova zastupnika, a za odvojeni život 12.000 kuna te, uz plaću od 177.224 kune neto, uprihodio je gotovo 281.000 kuna. Po odbitku troškova putovanja koji su veći od 40.000 kuna te troškova stanovanja u 2012. godini, Rimac je kao saborski zastupnik zaradio 204.000 kuna.

'Ovo su visoka primanja no ne i najviša jer, podsjećam, ravnatelji nekih državnih agencija imaju veće plaće od saborskih zastupnika', istaknuo je Rimac te pozvao sve javne dužnosnike uključujući i gradonačelnike i župane da podnesu javnosti račune o prihodima.

'Uvjeren sam da sam prvi saborski zastupnik u povijesti Hrvatskoga sabora koji je na ovakav način podnio financijsko izviješće javnosti', istaknuo je Rimac dodavši da ga je na to motivirala odgovornost kao javne osobe i saborskog zastupnika, želja da bude transparentan prema građanima i poreznim obveznicima te želja da se javno komunicira o toj temi, posebno u ovo recesijsko vrijeme.

Istaknuo je da je prije osvajanja mjesta saborskoga zastupnika imao veće prihode i bolje beneficije u hrvatskoj tvrtki u kojoj je radio.

Rekao je i da je na sjednice Hrvatskoga sabora, kao i na radne zadatke na terenu, putovao osobnim automobilom i u godini prevalio 25.728 kilometara. Tome je dodao i podatak da je pri tome proizveo oko 4 tone ugljičnog dioksida odnosno toliko onečistio okoliš. Svom iscrpnom izvješću dodao je još da se na šest saborskih zasjedanja javio 30 puta za rasprave, replike i odgovore , ocijenivši da se ne svrstava niti u najaktivnije niti u najmanje aktivne zastupnike.