'zajedno možemo'

Zastupnik Davor Vlaović (HSS) koalicijski kandidat za župana Brodsko-posavske županije

24.03.2017 u 18:51

Bionic
Reading

Predsjednici županijskih organizacija HSS-a, SDP-a, HSU-a, Hrvatskih laburista i Snage Slavonije i Baranje potpisali su u petak u Slavonskom Brodu koalicijski sporazum za predstojeće lokalne izbore, a toj će se koaliciji, kako je najavljeno, nakon službenog odobrenja stranačke središnjice, pridružiti i HSLS

Nova koalicija pod motom 'Zajedno možemo' je kao svog kandidata istaknula saborskog zastupnika Davora Vlaovića (HSS).

Vlaović će prema koalicijskom sporazumu biti i nositelj koalicijske liste za skupštinu Brodsko-posavske županije. Uz Vlaovića kao kandidati za zamjenike župana ove koalicije predstavljeni su Stribor Valenta (SDP) i Milan Mateša (SDP).

Osiromašeni i nezaposleni građani te nezadovoljstvo poljoprivrednika aktualnom poljoprivrednom politikom samo su neki od razloga zbog kojih je stvorena nova koalicija, podsjetio je Vlaović te dodao kako ne funkcionira 'Brodska veza' ministara i pomoćnika u Vladi.

'Za izlaz iz krize tražit ćemo hitne mjere od Vlade i kroz rješenja u županijskim razvojnim programima', rekao je Vlaović najavljujući kao prioritetne smjerove svoje politike borbu za pravo na rad i rast plaća u Brodsko-posavskoj županiji.

'Moja je želja konačna realizacija projekta regionalnog odlagališta otpada, da u slijedećem mandatu presječemo vrpcu za novo sveučilište i da bolnica u Novoj Gradiški bude samostalna', rekao je Vlaović te dodao da je svjestan svoje odgovornosti zbog dosadašnjeg sudjelovanja u vlasti, ali i da vjeruje kako se uz nove partnere može bolje.

Za slijedeći tjedan koalicija najavljuje i predstavljanje svojih kandidata za gradonačelnike Slavonskog Broda i Nove Gradiške te načelnike općina.

SDP će u Novoj Gradiški kao kandidata istaći aktualnog gradonačelnika Vinka Grgića, dok sa slavonskobrodskim gradonačelnikom Mirkom Dusparom pregovori o suradnji još traju.

Iz HSS-a najavljuju da će na području Brodsko-posavske županije imati sedam samostalnih kandidacijskih lista za načelnike općina, a u SDP-u planiraju u tri općine ići sa samostalnim kandidatima za načelnike općina.