PRAVNI NASLJEDNICI

ORaH optužio Nenada Matića za krađu imena Zelena lista

07.03.2017 u 09:32

Bionic
Reading

ORaH je optužio Nenada Matića, bivšeg HSS-ovca i zagrebačkog gradskog vijećnika da nezakonito koristi ime Zelena lista na koje oni imaju isključivo pravo kao pravni i politički nasljednice opcije koja je postojala pod tim imenom prije nego se stopila s njihovom strankom.

Nenad Matić je u subotu predstavio svoju Zelenu listu te je odmah najavio koaliciju sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. 

U priopćenju koje potpisuje potpredsjednik ORaH-a Darko Stošić navodi se da je Zelena lista devet godina djelovala na nacionalnoj i zagrebačkoj sceni, te je na posljednjoj skupštini 14. prosinca 2013. odlučila da ORaH bude pravni i politički sljednik. Tvrde da je Zelena lista vlasništvo ORaH-a sa svim pravima i obvezama, a jedno od prava je i pravo na ime Zelena lista. U ORaH-u oštro osuđuju ovaj pokušaj registriranja stranke istog naziva.

'Mi u ORaH-u kao pravni sljednici Zelene liste kao solidne i vjerodostojne stranke koja ne laže svojim biračima u nastojanju da ugrbi neki glas ili položaj u političkoj hijerarhiji posezanje za imenom stranke koja je još do nedavno bila prisutna u zagrebačkom političkom prostoru smatramo krađom tuđeg identiteta i pukim pokušajem prevare birača', poručili su iz ORaH-a.

Navode da su u proteka dva dana zasuti pozivima još uvijek aktualnih vijećnika i vijećnica izabranih ispred Zelene liste kao i bivših članova koji su danas u ORaH-u ili djeluju kao nezavisni, a koji ne skrivaju svoje ogorčenje pokušajem pukog grabeža za političkim položajima u Gradu Zagrebu.

'Da bi stvar bila još gora radi se o bivšim članovima HSS-a koji su otvoreni u namjeri da koaliraju sa Milanom Bandićem, te su svjetonazorski potpuna suprotnost staroj Zelenoj listi koja sigurno nikad ne bi ušla u nikakav savez koji podržava Milana Bandića', navode u ORaH-u.