sve više zaraženih

Zastupnici EP-a od sljedećeg tjedna mogu raditi na daljinu

19.11.2021 u 15:04

Bionic
Reading

Predsjednik Europskog parlamenta David Sassoli uvažio je zahtjeve velike skupine zastupnika i u petak predložio da se na plenarnoj sjednici sljedeći tjedan omogući sudjelovanje na daljinu zbog sve većeg broja zaraženih koronavirusom diljem Europe

“Danas sam predložio vodstvu parlamenta da se ponovno uvede mogućnost sudjelovanja na daljinu od sljedećeg tjedna. Kada se taj prijedlog usvoji članovi Parlamenta moći će na daljinu sudjelovati i glasati na plenarnoj sjednici u i u odborima”, kaže se u elektronskoj poruci koju je Sassoli uputio svim zastupnicima.

Sljedeća plenarna sjednica održava se sljedeći tjedan u Strasbourgu.

Prije nekoliko dana skupina od 179 zastupnika potpisala je pismo u kojem je zatražila da se omogući  na sljedećoj plenarnoj sjednici sudjelovanje putem video-veze i glasanje elektronskom poštom. Pismo su naknadno potpisali još neki zastupnici.

“Imajući u vidu aktualnu situaciju s pandemijom, želimo izbjeći da mnogi naši kolege i osoblje sjede dugo zajedno bez ikakva razmaka”, kaže se u pismu zastupnika.

Sassoli u svojoj poruci kaže da se ukupna epidemiološka situacija u zadnja dva tjedna unutar Unije pogoršala, s porastom broja zaraženih i hospitaliziranih.

“Posljednjih dana čuo sam da su mnogi od vas zabrinuti.  Također sam konzultirao glavnog tajnika i liječničku službu o tom pitanju kako bih pripremio najbolji mogući odgovor na novi razvoj događaja”, kaže Sassoli.