TRAGEDIJA U HONG KONGU

Zašto se ubijaju bankari JP Morgana?

20.02.2014 u 11:26

Bionic
Reading

Kako javlja CNN, u moćnoj investicijskoj banci JP Morgan imaju problema sa samoubojstvima zaposlenika. Nakon što su nedavno prerano preminuli bankari JP Morgana u Londonu, sada je svoj život okončao njihov kolega iz Hong Konga

33-godišnji bankar JP Morgana je jučer skočio u smrt s nebodera u centru Hong Konga, gdje su smještene mnoge banke i multinacionalne kompanije. Iako je brzo prevezen u bolnicu, liječnicima nije preostalo ništa drugo nego proglasiti vrijeme smrti, 14.30 sati po honkonškom vremenu. No zato je policija za medije izjavila kako će bankarovu smrt tretirati kao potencijalno samoubojstvo 'počinjeno pod utjecajem pritisaka na poslu'.

JP Morgan je pak potvrdio da se u neboderu Chater House, čijih 10 najviših katova zauzima banka, dogodio 'tragičan događaj' te su izrazili sućut obitelji preminulog, čije je prezime - Li - objavljeno u medijima.

To je zapravo novi slučaj bankarskog suicida u JP Morganu. Prošli mjesec je u smrt s nebodera od 33 kata skočio njihov 39-godišnji zaposlenik Gabriel Magee u Londonu, a problematična je i smrt 37-godišnjeg Ryana Cranea, direktora u jednom od njujorških fondova JP Morgana.

Crane je pronađen mrtav u svom domu početkom veljače, a policija je objavila kako se uzrok njegove smrti još istražuje.