NIJE ZBOG ŠKRTOSTI

Zašto sam Kolindi donirao samo kunu i 25 lipa

26.02.2015 u 06:50

Bionic
Reading

Kolinda Grabar Kitarović u kampanji je potrošila preko osam milijuna kuna, a na popisu donacija možda više od najvećih doniranih iznosa upada u oko onaj najmanji. Naime Petar Šimac donirao joj je tek kunu i 25 lipa. Simbolična je to cifra iza koje se krije protestna gesta

Šimac kaže za tportal da ga je na ovu donaciju potaknulo 'malo frustracije i malo nezadovoljstva'. Naime krajem prosinca, kada je objavljen popis donacija za prvu etapu kampanje za predsjedničke izbore, Šimac je na popisu donatora kampanje Kolinde Grabar Kitarović našao i tvrtke s kojima ima neriješene račune. 'Gledao sam listu donatora i vidio one koji nam duguju novac za neplaćene račune. Uplata je stoga bila revolt, a ispalo je to sasvim spontano', pojašnjava nam Šimac.

On je suvlasnik tvrtke koja se bavi prodajom elemenata za privez brodova. Tvrtka, prema podacima Poslovne Hrvatske, posluje u plusu te nije na listi poreznih dužnika. Šimac se žali na poslovnu klimu u Hrvatskoj, ali ne razmišlja o seljenju posla u neku drugu zemlju. 'Trudimo se da to radimo u Hrvatskoj, a svi nam sputavaju noge. A što ćemo?', konstatira Šimac.

Pitamo ga je li mu inauguracijski govor Kolinde Grabar Kitarović, u kojem je istaknuta važnost poboljšanja poduzetničke klime i važnost privatnih poduzetnika za hrvatsko gospodarstvo, ulio nadu da će stvari krenuti nabolje. 'Sve to fino zvuči. Lako je to upakirati, no posao je nešto sasvim dugo. Oni ne razumiju što proživljavamo. Kada bi došao netko iz realnog sektora, bilo bi to idealno', zaključuje ovaj poduzetnik, dodajući da nije član nijedne stranke.

Možda bi mu bilo lakše poslovati da je drugačije.