VLADA ODGOVARA

Zašto pozivnicu za proslavu nije dobila Kolinda Grabar Kitarović?

01.07.2013 u 12:48

Bionic
Reading

Bivša ministrica vanjskih poslova i europskih integracija od 2005. do početka 2008. te pomoćnica glavnog tajnika NATO-a, Kolinda Grabar Kitarović požalila se kako aktualna vlada nije službeno pozvala na svečanost ulaska Hrvatske u Europsku uniju one koji su radili i ranije na pregovorima. Iz Vlade Republike Hrvatske dali su nam odgovor zašto pozivnice nisu dobili i bivši ministri vanjskih poslova

'Na proslavu ulaska Hrvatske u Europsku uniju bili su pozvani bivši predsjednici, premijeri i predsjednici sabora, kao i pregovarački tim', poručili su iz Banskih dvora.

Moglo se primijetiti kako među uzvanicima iz Europske Unije nije bilo ni Hannesa Swobode, donedavnog izvjestitelja Europskog parlamenta o procesu pristupanja Hrvatske Uniji, a današnjeg predsjednika Saveza socijalista i demokrata u Europskom parlamentu, niti Romana Prodija, bivšeg predsjednika Europske komisije, aktualnog u vrijeme kada je Hrvatska dobila status zemlje kandidatkinje. No iz Vlade su za tportal kazali kako su bili pozvani na proslavu, ali da nisu došli.