BLOGER TPORTALA

Zašto podržavam studente i besplatno školovanje

28.04.2009 u 10:42

Bionic
Reading

Bloger tportala Špranja u svom najnovijem članku bavi se studentskim buntom, odnosno hvali studente kako su resornom ministru Draganu Primorcu, bogatim gospodarstvenicima i svim mogućim spinovima iz Ministarstva i medija očitali bukvicu

'Prvoga dana kad je krenuo studentski bunt, spin amateri razmješteni po uredničkim foteljama i državnim kancelarijama dali su si samo jedan zadatak. Prosvjed na Filozofskom učiniti benignim, a studentske zahtjeve besmislenima', piše Špranja te zaključuje da je taj pokušaj propao.

Ističe kako bivši ministar financija Borislav Škegro, kada tvrdi da je besplatno studiranje 'nemoguće', zaboravlja da je onda 'nemoguća' i njegova diploma s Ekonomije i da je nemoguća i Šukerova financijska politika.

Isto tako pobija i teze uglednih doktoranata s inozemnih sveučilišta (koji svoje studije također nisu platili iz svoga džepa), kako 'toga nigdje nema'. 'Ima u barem šest zemalja EU-a, a u ostalih ima jeftinije', napominje Špranja.

Kada su svi spin amateri čije su negativno mišljenje o studentskoj pobuni forsirali poznati hrvatski dnevnici i medijske kuće propali, sedmog dana pobune koja se proširila po cijeloj zemlji na scenu je izišao veliki spin doctor Primorac i slavodobitno izjavio kako se upravo on posljednjih pet godina zalaže za model besplatnog obrazovanja od vrtića do doktorskih studija.

Pročitajte cijeli tekst - Primorac: Besplatna lekcija spin amaterima.