ZAGREB CENTRUM

Zašto gubitaš plaća PR agenciju?

18.05.2011 u 15:22

Bionic
Reading

Nakon što se jučer na sjednici Skupštine Grada Zagreba potegnulo pitanje zašto Zagreb Centrum, tvrtka u sklopu Zagrebačkog holdinga, plaća usluge PR agencije Hauska i Partner kada Holding ima svoju PR službu, direktor Centruma Goran Krmpotić odgovara: 'Tu bi uslugu morao platiti i Holdingu'

Iako se na Skupštini moglo čuti da Zagreb Centrum Hausku i Partnera plaća 120 tisuća kuna godišnje, riječ je o iznosu od 72 tisuće kuna za 2011. godinu. No sam je Krmpotić danas rekao da bi taj iznos mogao biti i veći.

'Hauska i Partner su angažirani kako bi osigurali i organizirali javne rasprave u vezi s projektom. No oni su se do sada, kada je Gredelj u pitanju, bavili kriznim komuniciranjem, što nisu trebali, i bojim se što će mi to poslati u računu', rekao je kroz smijeh Krmpotić koji je najavio da će gubici Zagreb Centruma ove godine biti čak deset milijuna kuna.

Jučer smo iz spomenute agencije dobili priopćenje da cilj suradnje nije medijska promocija ili sazivanje konferencija za novinare, no današnju konferenciju za novinare u Kavani Lisinski organizirala je upravo tvrtka Hauska i Partner.

Zašto Holding Centrumu ne radi PR?

Pitanje je to koje su novinari postavili Krmpotiću. Kaže kao Centrum, iako je sestrinska tvrtka Zagrebačkog holdinga, usluge mora platiti. Ista je stvari i s konzultantskim uslugama koje Centrum plaća Holdingu. 'Ugovor je unosan', rekao je Krmpotić.

Kaže da pri odabiru PR agencije nije bio dužan raspisati javni natječaj, što su mu potvrdili i u Upravi za javnu nabavu. Uostalom, pojašnjava, nije pravilo da se javnim natječajem postižu najbolje cijene.

Krmpotić u SDP-u, no blizak HSLS-ovcima

Predsjednik HSLS-a Darinko Kosor i predsjednik zagrebačkog HSLS-a Velimir Srića zatražili su danas od predsjednika uprave Zagrebačkog holdinga Ive Čovića da smijeni Krmpotića koji je, kako su rekli, bez znanja uprave Holdinga sklopio ugovor za PR usluge iako tvrtka ima samo dva zaposlenika.

Krmpotić je na to rekao da je žalosno da se pod pritiskom političkih stranaka mijenjaju ljudi i poručio da ga na čelno mjesto Zagreb Centruma nije postavio HSLS, već članovi NO-a Zagreb Centruma Alemka Kočiša Čičin-Šain, Vlasta Pavić i Branimir Delić, koji su ujedno i članovi uprave Zagrebačkog holdinga. 'Ja sam dugogodišnji član SDP-a', kaže Krmpotić, no priznaje da ga je bivši HSLS-ovac Hrvoje Vojković doveo u Croatia osiguranje, a Goranko Fižulić iz iste stranke u Ministarstvo gospodarstva. Kaže da se s Vojkovićem zna od djetinjstva jer su im bake imale kuće u Omišlju na Krku te su se družili tijekom ljeta.