ZAGREBAČKI HNS PITA

Zašto Bandić financira portal Željke Markić koji nema gradsku rubriku?

29.05.2014 u 11:36

Bionic
Reading

Potaknut najnovijom donacijom Milana Bandića udruzi U ime obitelji, GO HNS-a Grada Zagreba izražava svoje ogorčenje načinom na koji gradonačelnik Zagreba troši javni novac, odnosno sredstva građana Zagreba

Gradonačelnik je tako ovaj put navedenoj udruzi odlučio dati 120.000 kuna, a podsjećaju narodnjaci, radi se o već trećoj Bandićevoj donaciji toj udruzi iako ona postoji tek godinu dana. Najprije im je, za potrebe 'priprema za referendum' dao na besplatno korištenje gradski prostor veličine 68,88 četvornih metara u Ulici kralja Zvonimira 17, a u veljači ove godine odobrio im je 10 tisuća kuna za plaćanje režija iako je upravo uredno podmirivanje režijskih računa bio jedan od uvjeta dodjele prostora. Najnovija donacija odnosi se za uslugu 'promicanja javnosti rada gradske uprave', putem portala Narod.hr, čiji je pokretač udruga U ime obitelji.

Upozoravaju gradonačelnika da on dobro zna da se vijesti o radu gradske uprave redovito objavljuju u svim važnijim gradskim i nacionalnim medijima pa ga pozivaju da javno objasni koje točno aktivnosti promicanja rada obuhvaća ugovor o donaciji te da odgovori na pitanje zašto plaća navedene aktivnosti kada ih drugi mediji prenose besplatno, tim više što Narod.hr nema gradsku rubriku niti postoje naznake da prati gradske teme.

Da ironija bude veća, udruga U ime obitelji na svojim internetskim stranicama i dalje kao svoj jedini cilj ističe pripreme za referendum koji je održan prošle godine. Stoga je opravdano postaviti pitanje zašto navedena udruga i dalje koristi gradske prostore koji su joj dodijeljeni za potrebe 'pripreme za referendum'.