GUŽVA U ŠIBENIKU

Zaštitari zabranili Petrini dolazak na sjednicu

13.03.2012 u 16:42

Bionic
Reading

Načelnika primoštenske općine Stipu Petrinu jutros su zaštitari spriječili u pokušaju da ponovno dođe na sjednicu šibensko-kninske Županijske skupštine, a Petrina je novinarima rekao kako ima rješenja ministarstava uprave i pravosuđa po kojima je njegov mandat valjan te kao vijećnik može sudjelovati u radu Županijske skupštine

Petrina je rekao kako mu je to potvrdio i ministar uprave Arsen Bauk s kojim je, kako je tvrdi, razgovarao jučer.

Županijski vijećnici sve to ignoriraju kako bi prikrili svoje nezakonite odluke, zaključio je Petrina.

Šibensko-kninski župan Goran Pauk rekao je kako su sve institucije Republike Hrvatske potvrdile da Petrina istodobno ne može biti županijski vijećnik i načelnik općine. Dodao je da mu je dosta Stipe Petrine te kako je on potrošen, što su pokazali i posljednji izbori.

Zbog upornog inzistiranja Stipe Petrine da mu se vrati mandat vijećnika u Županijskoj skupštini, koji je osvojio s Nezavisnom listom na prošlim lokalnim izborima, ili da mu se uruči službeno rješenje s obrazloženjem zašto ne može sudjelovati u radu Županijske skupštine, jučer nije mogla biti održana sjednica tog tijela pa je odgođena za danas.

Skupština je raspravljala o novcu za završetak radova na rodilištu šibenske Opće bolnice. Prihvaćena je odluka o financiranju medicinske opreme u rodilištu s 1,8 milijuna kuna te građevinskih radova s 1,6 milijuna kuna koji će se izdvojiti iz županijskog proračuna.

Ravnatelj šibenske Opće bolnice dr. Željko Burić rekao je kako će rodilište biti otvoreno početkom turističke sezone, u svibnju ili lipnju.

Također je izglasovana odluka da Opća bolnica iz decentraliziranih financijskih sredstva izdvoji 2,2 milijuna kuna za početak radova na zajedničkome hitnom bolničkom prijamu. Ravnatelj Burić najavio je da će taj odjel biti otvoren u prvom tromjesečju 2013., dodajući da će opremu osigurati Ministarstvo zdravlja.