POLICIJA PODIGNULA PRIJAVU

Zastavu s 'U' na Hloverkinu kuću stavio gost

06.11.2009 u 16:44

Bionic
Reading

Hrvatsku zastavu s ustaškim simbolom na balkon kuće glavne urednice Informativnog programa HTV-a Hloverke Novak-Srzić izvjesio je na Dan neovisnosti, 8. listopada, 38-godišnjak koji je bio gost na zabavi njezina sina, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji, koja je protiv osumnjičenika podigla prekršajnu prijavu

Osim potvrde kako je utvrđeno tko je postavio hrvatsku zastavu s natpisom 'Torcida' na kojoj je hrvatski grb bio uokviren velikom slovom 'U', od glasnogovornice zagrebačke policije Aleksandre Ljube nije se moglo doznati ništa više, pa ni identitet osumnjičenika koji će biti prijavljen zbog kršenja Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Hloverka Novak-Srzić prije se već ogradila i osudila postavljanje zastave s ustaškim simbolom na zgadi u kojoj živi s obitelji. Pošto su mediji objavili da joj je na kući izvješena zastava, izjavila je da ni ona ni bilo tko od njezinih ukućana s tim neprimjerenim činom nemaju nikakve veze.

Sumnja Hloverke Novak-Srzić da je zastavu izvjesio netko od 30-ak gostiju na momačkoj večeri njezina sina pokazala se točnom. Zastavu je, inače, idućeg jutra primijetila njezina kći, koja ju je odmah skinula i uništila.