nije mu prvi prekršaj

Navijač s ustaškom zastavom sin je lokalnog HDZ-ovca, zajedno su tukli policajce

15.09.2023 u 20:46

Bionic
Reading

Općinski sud u Rijeci kaznio je dvojicu muškaraca koji su tijekom utakmice Hrvatska - Latvija na stadionu Rujevica podigli ustašku zastavu novčanim i zatvorskim kaznama. Otkriven je identitet jednog od osuđenih

Prvookrivljeni D.C. osuđen je na novčanu kaznu u iznosu od 1300 eura, a drugookrivljeni D.S. kaznu zatvora u trajanju od 20 dana.

Portal Danica otkriva kako je spomenuti drugookrivljeni Dino Sušec (34) iz Zamlake kod Varaždina, sin lokalnog HDZ-ovca Ivana Sušeca (60).

Riječ je o poduzetničkoj obitelji. Otac je član Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog te predsjednik kluba vijećnika HDZ-a.

Otac i sin su se u ožujku ove godine 'proslavili', nakon što su privedeni zbog tučnjave u ugostiteljskom objektu u Ludbreškoj ulici u Trnovcu. Zbog točnjave je pozvana i policija, a Sučeci su napali i njih.

'Kad su trojica napadača srušila jednog od policajaca na tlo te ga počeli gušiti, drugi je policijski službenik poradi visokog intenziteta i dinamike napada, zbog odbijanja napada spomenute trojice na drugog policijskog službenika, u krajnjoj nuždi, ispalio upozoravajući hitac iz službenog vatrenog oružja u zrak.

Kako su u međuvremenu na mjesto događaja pristigli i drugi policijski službenici u pomoć, napadači su uz uporabu sredstava tjelesne snage i sredstava za vezivanje savladani te je uspostavljeno povoljno stanje javnog reda i mira.

Napadnutoj dvojici policijskih službenika je zbog zadobivenih ozljeda pružena medicinska pomoć te je utvrđeno da su uslijed udaraca zadobili ozlijede po glavi, nosu, zubima i po tijelu. Njihove su ozlijede okvalificirane kao lake. Medicinska je pomoć pružena i trojici napadača te je utvrđeno da isti prilikom uporabe sredstava prisile nisu zadobili nikakve ozljede. Sva trojica napadača su uhićena te je u tijeku kriminalističko istraživanje za kaznena djela Prisila prema službenoj osobi i Napad na službenu osobu', priopćila je varaždinska policija u ožujku.

Sušec je tada demantirao da je napao policajce. 'Ja sam preiskusan, prepošten građanin da bih išao na policajce ili bilo što', poručio je Ivan Sušec tada za Varaždinske vijesti. 'Nisam remetio javni red i mir, to dokazuje i zapisnik. Remećenje javnog reda i mira dogodilo se u ugostiteljskom objektu, bio sam unutra za šankom, i tu je došlo do nekakvog naguravanja, čak je bilo i nekih šaka, i mi smo poslije toga izašli van', dodao je.