NOVI PROSVJED

'Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Sramotno, ministre, makni se'

16.08.2018 u 08:17

Bionic
Reading

Tijekom četvrtka bi trebali biti poznati rezultati nadzora Ministarstva zdravstva, koje je poslalo inspekciju kako bi utvrdilo je li prilikom intervencije hitne pomoći u Zaprešiću, nakon koje je preminuo 22-godišnji Matteo Ružić, bilo propusta. U međuvremenu, nakon što su prekjučer zbog bacanja jaja na zgradu Ministarstva privedeni aktivisti stranke Slobodna Hrvatska, građani opet prosvjeduju

Zahtijevaju smjenu resornog ministra Milana Kujundžića, zbog, kako navode, njegove loše politike u zdravstvu.

Kao razloge okupljanja navode i nezadovoljstvo pravima vezanih uz zdravstveno osiguranje te smatraju da ministar Kujundžić snosi odgovornost zbog događaja u Zaprešiću.

'Ovo je dno dna. Bolnici u Mostaru donirano je 39 milijuna kuna kako bi se sanirali dugovi. Prvo trebamo riješiti svoje probleme, a onda ćemo pomagati drugima. Mi nismo građani drugog reda, oni sređuju dugove u svojoj drugoj domovini u koju će kasnije bježati. Nama je toga dosta. Došli su ljudi iz Zaprešića, sramotno za Zagrepčane koji imaju vremena za ispijanje kave, ali nemaju za prosvjede', rekla je jedna od organizatorica prosvjeda, prenosi N1.

  • +15
Prosvjed građana ispred Ministarstva zdravstva Izvor: Pixsell / Autor: Marko Prpić

'Znamo šta se tamo desilo, treba se probuditi. Zar smo mi bube koje na cesti ostaju pet sati mrtve? Sramotno, ministre makni se, to je jedino rješenje. Tražimo samo prava pacijenata, malih ljudi. Mi koji nemamo novaca imamo pravo na liječenje, izdvajamo puno, za šta? Za ovo?, rekla je jedna od prosvjednica iz Zaprešića.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić potvrdio je za Dnevnik Nove TV da će rezultati nalaza biti poznati danas.

Reagirala je i Hrvatska liječnička komora - tražit će sve podatke do kojih su došli u istrazi, te, kako je rekao Krešimir Luetić, v.d. predsjednika Hrvatske liječničke komore, najavila provedbu stručnog nadzora nad radom Zavoda za hitnu medicinu.