OSEBUJNI BRKAN

Zaposlio 50 ljudi u upravi nakon što je izgubio izbore

17.07.2009 u 07:57

Bionic
Reading

Obavljena je revizija zaposlenih u trogirskoj upravi i utvrđeno je da je za vrijeme tehničke vlade, kada je trajao drugi krug izbora, bivši dogradonačelnik, osebujni Vinko Brkan, zaposlio 48 do 50 osoba, što nije u skladu sa zakonom, jer u planu kadrova za 2009. nije predviđeno novo zapošljavanje

To je samo jedan o brojnih grijeha koji se pripisuju Brkanu.

Dalibor Perica
, vijećnik Nezavisne gradske liste, postavio je pitanje što će biti s NK Trogir. Novi gradonačelnik Damir Rilje je objelodanio vijećnicima da je taj klub u velikom minusu, koji Grad neće moći pratiti. 'Podignut je kredit u iznosu od 1,5 milijuna kuna i zadužnica na pola milijuna, čiji je jamac Grad, a osim toga, planirani proračunski iznos za sport već do 31. svibnja isplaćen je u 95-postotnom iznosu', istaknuo je Rilje, otkriva Jutarnji list.

Dodao je da je od čelnika kluba zatraženo da podnesu financijsko izvješće, na što su se oni oglušili, te da su revizijski nalazi koji su obavljeni u vezi s poslovanjem toga kluba dostavljeni USKOK-u, Državnom odvjetništvu, Ministarstvu financija te zastupnicima.

Na pitanje Tona Guine iz SDP-a kakvo je stanje financija u Gradu, Rilje je rekao da je prema dosadašnjim nalazima revizije katastrofalno i da je to potvrda rastrošnosti njegovih prethodnika. 'Stanje koje smo dobili prilikom primopredaje od 32 milijuna kuna duga i 25 milijuna nenaplaćenih potraživanja nije istinito. Nisu bila evidentirana sva jamstva i zaduženja', rekao je Rilje.