IGOR MEDIĆ NAJAVIO

Zaposlenike na bolovanju provjeravat će detektivi

27.08.2009 u 16:41

Bionic
Reading

Direktor osječke gradske tvrtke Gradski prijevoz putnika Igor Medić najavio je rat sindikatima, a radnicima koji se nalaze na bolovanjima zaprijetio da će angažirati detektive koji će ih pratiti kako bi utvrdio jesu li njihova bolovanja opravdana

Naime, u prošloj je godini na bolovanju bilo 195 od ukupno 408 radnika GPP-a, a broj dana koje su proveli na bolovanju iznosi 7.342 dana.

'Gotovo 50 posto radnika bilo je na bolovanju, među kojima i zbog bolesti kao što su hemoroidi, bolovi u vratu ili križima.' Veliki dio tih bolovanja išao je na teret GPP-a. 'S obzirom na to da neke od tih ljudi viđam po gradu u aktivnostima koje ne bi mogli raditi ako su doista bolesni, ispitujem mogućnost angažmana licenciranih detektiva da ih prate, jer mislim da za to imam zakonsku mogućnost. Pa, ako oni vide nekog tko je na bolovanju, a radi na postavljanju krova lijepo će ga uslikati, a ja ću imati dokaz', rekao je Medić na sjednici kolegija osječkog gradonačelnika Krešimira Bubala.

Gradonačelnik je Mediću rekao da 'vidi je li to baš dobro rješenje'. Kada je prije dva mjeseca preuzeo GPP, Medić je zatekao loše financijsko stanje i gubitke, pa je zbog toga odlučio promijeniti tarifni sustav naplate karata. Također je najavio rat sindikatima jer su 'kruti i žele samo kozmetičke promjene kolektivnog ugovora'.