ZAGREBAČKA GARAŽA

Zaplijenjeno više od 47 kilograma marihuane

16.09.2016 u 14:52

Bionic
Reading

Zagrebačka policija zaplijenila je više od 47 kilograma marihuane te je nakon kupoprodaje uhitila dvojicu muškaraca u dobi od 32 i 31 godine, koje tereti za preprodaju te droge.

Osumnjičeni 32-godišnjak nabavljao je veće količine marihuane, koju je u količinama od po nekoliko kilograma preprodavao drugim ljudima, među njima i suosumnjičenom 31-godišnjaku koji se također bavio preprodajom marihuane, izvijestila je u petak policija na internetskim stranicama.

Policajci iz službe za kriminalitet droga došli su do informacija da se 32-godišnjak bavi preprodajom marihuane, koju je skrivao i prepakiravao u unajmljenoj garaži i automobilima. te su ga u srijedu nakon kupoprodaje droge uhitili zajedno s 31-godišnjakom.

U pretrazi garaže koju je unajmio 32-godišnjak policija je pronašla 34 paketa s više od 41 kilograma marihuane, dok je u automobilu kojim se koristio pronađeno još oko 3,3 kilograma. Oko 2,1 kilograma marihuane pronađeno je u njegovom ruksaku, dok je 113 grama dragovoljno predao.

Osim droge, policija je od osumnjičenika zaplijenila i dvije digitalne vage, 480 kuna, sto američkih dolara i 1860 eura za koje sumnje da potječu od prodaje droge.

Obojica osumnjičenika kazneno su prijavljena zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, dok je stariji muškarac prijavljen i zbog omogućavanja trošenja droge.