n/a

Zapečene jakobove kapice

30.04.2010 u 06:00

Bionic
Reading

Izvrsno i vrlo cijenjeno meso ovih školjki predstavlja vrhunsku gurmansku deliciju. Jednostavno morate isprobati Aninu verziju

SASTOJCI:

6 jakobovih kapica, na školjkama
1 žlica svježeg peršina, nasjeckanog
3 češnja češnjaka, nasjeckana sitno
2 ljutike, nasjeckane sitno
55 g maslaca, omekšalog
naribana korica jednog limuna
sok od pola limuna
2 žlice prepečenih, oguljenih i sitno nasjeckanih lješnjaka
sol i svježe mljeveni papar

PRIPREMA:

Otvorite kapice i isperite pijesak. Odstranite gornji dio školjke na kojem nema mesa.
Prerežite mišić koji drži meso za školjku, ali ostavite je na istom mjestu. Stavite školjke na lim za pečenje. Zagrijte pećnicu na 250°C, grill program.
Pomiješajte nasjeckani peršin, češnjak i ljutiku. Umiješajte u maslac i dodajte koricu, limunov sok i lješnjake. Posolite i popaprite.
Stavite po žličicu te smjese na svaku školjku.
Pecite oko 3 minute, dok se maslac ne rastopi i ne dobije zlatnu boju.