NESREĆA KOD DUBROVNIKA

Zapalio se autobus pun turista iz Velike Britanije

Bionic
Reading

Na magistrali prema Župi dubrovačkoj u blizini vidikovca vozeći iz Čilipa u pravcu grada izgorio je u potpunosti turistički autobus. Samo je jedna osoba zatražila liječničku pomoć zbog lakših ozljeda koje nije zadobila od posljedica požara, izvještava Dubrovački vjesnik

Dubrovački vjesnik doznaje kako je u autobusu bilo 45 putnika iz Velike Britanije s kruzera Oriana. Zapovjednik broda je David Pembridge. Riječ je o kruzeru sa 1.823 putnika koji je krenuo na putovanje Mediteranom, a u Dubrovnik su stigli u 8,30 sati iz Cefalonije u Grčkoj. Danas u 14 sati očekuje se isplovljenje prema Veneciji. Po izbijanju požara stigao je odmah novi autobus.

Unatoč velikoj gužvi, vatrogasci iz Župe i Grada odmah su reagirali, stigli na lice mjesta i počeli gasiti. Prema Gradu iz pravca Župe vozi se zaobilazno preko Brgata, a iz pravca Grada promet je otvoren.

Kapacitet Oriane je 1.976 putnika, a navodna popunjenost govori koliko su britanski turisti zainteresirani za ovaj dio Mediterana. Traži se rješenje kako odvući olupinu iz uskog klanca.