KERUM IZBJEGAO INVALIDSKA KOLICA

Zaninović jedva ugurao Tomasovića u javni WC

15.05.2013 u 16:09

Bionic
Reading

U akciji A'mo vanka u kolicima svi kandidati za gradonačelnika Splita - osim Željka Keruma, dakako - sjeli su u invalidska kolica i na sat vremena osjetili na vlastitoj koži koliko je grad još uvijek neprilagođen kretanju osoba s invaliditetom

Neobičan prizor zasluga je splitske Info zone i udruge mladih Prijatelj, koji su u suradnji s Udrugom osoba s invaliditetom odlučili podsjetiti kandidate na probleme invalida, i to upravo u osjetljivo predizborno vrijeme. Rezultat je poražavajući: Sanja Bilač i Ivo Baldasar gotovo su morali provaliti u poslovnicu Fine na Rivi, Vjekoslava Ivaniševića i Anđelku Visković doslovce su na rukama unosili u zgradu Glavne pošte, Tomislav Zaninović jedva je ugurao Hrvoja Tomasovića u javni WC, a potencijalni gradonačelnici nisu se dobro proveli ni ulazeći u zgradu Hrvatskog narodnog kazališta.

'Strava i užas', 'Osjećam se bespomoćno', 'Treba ljudima omogućiti normalan život' i 'Neka prate što ćemo napraviti nakon izbora', bili su neki komentari potencijalnih splitskih gradonačelnika.

Akcija je pokrenuta po ideji Edisa Mujarića, mladića koji se kreće uz pomoć invalidskih kolica, koji ih je na prošlotjednoj tribini o mladima pozvao da se konkretno pokušaju staviti u njegovu kožu.

'Nadam se da će se nakon ovoga nešto promijeniti, nije bitno tko je stvar pokrenuo. Jednostavna rješenja nam mogu značajno olakšati život', kazao je Mujarić.