GOSPODARSKI KRIMINAL

Zamračio 3,3 milijuna kuna

21.04.2011 u 14:31

Bionic
Reading

Općinsko državno odvjetništvo u Puli podnijelo je protiv 68-godišnjaka iz Kastva istražni zahtjev zbog kaznenog djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, a za isto kazneno djelo tereti se i trgovačko društvo iz Valture, koje je sada u stečaju

Postupajući temeljem kaznene prijave švicarskog trgovačkog društva, policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave istarske proveli su kriminalističko istraživanje nad poslovanjem trgovačkog društva iz Valture.

Kako je priopćila PU istarska, istraživanjem je utvrđeno da je 68-godišnjak iz Kastva, kao direktor trgovačkog društva iz Valture, u namjeri da za to trgovačko društvo neplaćanjem poreza i doprinosa ostvari znatnu nepripadnu imovinsku dobit, u razdoblju od travnja 2003. godine do kolovoza 2006. godine zaposlenicima trgovačkog društva dio plaće isplaćivao putem računa švicarskog trgovačkog društva.

Na tako izvršene isplate 68-godišnjak nije obračunao i uplatio dužne poreze i doprinose, čime je trgovačkom društvu iz Valture pribavljena nepripadna dobit na štetu državnog proračuna od oko 3,3 milijuna kuna, što je protivno odredbama Zakona o porezu na dohodak i Zakona o doprinosima.