vlast u problemu

Zamjenik Matije Posavca šokiran, ali smiruje: 'Županija će normalno funkcionirati, Vlada će raspisati izbore za novog župana'

11.09.2021 u 12:35

Bionic
Reading

Zamjenik međimurskog župana Josip Grivec rekao je u subotu kako će vlada vjerojatno u dogledno vrijeme raspisati prijevremene izbore za Međimursku županiju, a poručio je i kako je do tada spreman preuzeti upravljanje Županijom.

Nakon jučerašnjeg Posavčevog uhićenja i informacije o njegovoj ostavci, Međimurska županija sazvala je konferenciju za medije, a Grivec je istaknuo kako "nipošto nije sretan zbog razloga njezina sazivanja".

Potvrdio je kako je Međimurska županija zaprimila obavijest od USKOK-a o ostavci sada već bivšeg župana Matije Posavca.

„Ja sam spreman do izbora preuzeti upravljanje Županijom i mislim da u ovom trenutku ne mogu ništa drugo dodati. Županija funkcionira normalno i tako će i nastaviti”, kazao je Grivec.

Na novinarska pitanja o bivšem županu, Grivec je kazao kako se s Posavcem nije ni čuo ni vidio, a sve što se dogodilo ga je šokiralo.

Na pitanje kako komentira Posavčeve navode o priznanju svega što mu se stavlja na teret, odgovorio je kako nije uvjeren u krivicu bivšeg župana, no situaciju ne želi detaljnije komentirati.

Sljedeći potezi, smatra Grivec, ne ovise o Međimurskoj županiji nego o Vladi Republike Hrvatske i rokovima u kojima će raspisati prijevremene izbore za novog župana.

Na pitanje novinara zna li gdje je Posavec sada, Grivec je odgovorio kako ne zna, ali na takva pitanja ne želi ni odgovarati.

„Vjerojatno će vam se i župan obratiti kada bude mogao ili želio, a ja mogu samo ponoviti da će Županija i dalje normalno funkcionirati te da naše službe rade kao što su i radile do sada”, naglasio je Grivec dodavši kako je svima u Županiji izuzetno žao zbog nastale situacije.

Kako je istaknuo, spreman je preuzeti dužnost župana do raspisivanja prijevremenih izbora, no sve ovisi o propisima i odlukama Vlade.

„Ovaj vikend svi događaji idu prema protokolu. Županija mora funkcionirati i funkcionirat će i dalje, ustrojena je tako da nitko od nas nije nezamjenjiv”, rekao je Grivec,

Rekao je i kako ne zna je li još netko iz Županije osumnjičen, a sve što zna, zna iz medija.