kod zadra

Zamjenik glavnog ravnatelja policije vozio 160 na cesti gdje je ograničenje 50 - snimka nestala iz evidencije

24.10.2019 u 08:45

Bionic
Reading

Presretač je u mjestu Briševo kod Zadra snimio i zaustavio zamjenika glavnoga ravnatelja policije Josipa Ćelića koji je vozio triput više od dopuštenog, ekskluzivno doznaje RTL

Cijela snimka prekršaja, kako ekskluzivno doznaje RTL, nestala je iz policijske evidencije.

Na snimci koju posjeduju, vidi se kako je brzina u početku vožnje bila normalna, a onda se počela povećavati pa je u jednom trenutku iznosila i više od 160 kilometara na sat dok je na tom mjestu ograničenje 50. Presretač je na tom dijelu zaustavio Josipa Ćelića, a policijski službenik ga je evidentirao. RTL doznaje kako je Ćelić odmah potom nazvao načelnika zadarske policije i tražio da se njegov prekršaj izbaci iz izvješća te ne bilježi u informacijski sustav MUP-a. Sve sve se to dogodilo ovoga ožujka.

Iz zadarske policije RTL-u su poslali odgovor na njihov upit o cijelom slučaju:

'Policijski službenici Postaje prometne policije Zadar prilikom kontrole prometa su službenim vozilom - prestretač dana 12.03.2019. godine u 12.41 sati na ŽC 6011 u mjestu Žerava snimili 46-godišnjeg vozača kako upravlja osobnim vozilom karlovačkih registarskih oznaka brzinom od 165,6 km/h na mjestu na kojem je brzina ograničen na 50 km/h. Zbog počinjenog prekršaja prekoračenja brzine, iz čl.53. st.1. u svezi st.3. tada važećeg Zakona o sigurnosti prometa na cestama vozaču je izdan prekršajni nalog na novčani iznos od 5.000,00 kuna i predložena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije na tri mjeseca. Također, sukladno tada važećem Zakonu o sigurnosti prometa na cestama za navedeni prekršaj prekoračenja brzine visina novčane kazne je u rasponu od 5.000,00 do 15.000,00 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 60 dana'.