BOŽIĆNI POKLON

Zahvalila šefovima na nožu kojim je ubila partnera

28.12.2012 u 11:17

Bionic
Reading

'Hvala na poklonu, poslužio je svrsi', napisala je Šveđanaka Jeanette Javell (42), majka petero djece, u pismu kojim se iz zatvora zahvalila poslodavcu na božićnom poklonu - kuhinjskom nožu kojim je ljetos sa 30 uboda usmrtila svog partnera Ingemara Wallina (49)

Jeanette Javell i Ingemar Wallin bili su u vezi oko godinu dana. Upravo su se uselili u kuću u mjestu Hoegbo koju su zajednički kupili, a za veliki švedski praznik Midsummer's Eve 22. lipnja s njima u kući bilo je i njeno troje maloljetne djece.

Javellova je nakon ubojstva otišla u kupaonicu i oprala krv s noža, a zatim je dvaput mobitelom fotografirala partnerovo tijelo 'da bi policija povjerovala u njezinu priču'. Djecu je odvezla rođacima u Stockholm.

U policiji je tvrdila da je ubojstvo počinila u samoobrani, ali su forenzičari ustanovili da je Wallin u trenutku zločina ili spavao ili se tek probudio, i da su najmanje tri od ukupno 30 uboda nožem bila smrtonosna.

U pismu koje je kasnije napisala dnevnom listu Aftonbladet Javellova tvrdi da je zločin počinila u stanju 'pomračenja uma tijekom potpunog delirija'. Svoj bjesomučni napad opisuje kao 'nesretan događaj za koji bi voljela da se nikada nije dogodio'.