POSEBNA REGULACIJA PROMETA

Zagrebom u nedjelju trče maratonci, a što će ostali?

07.10.2016 u 11:25

Bionic
Reading

Centar Zagreba u nedjelju, 9. listopada opet postaje trkačka staza sa startom i ciljem na Trgu bana Jelačića tisuća građana koji će sudjelovati na 25. Zagrebačkom maratonu, a zbog kojega će na snazi od 8.45 do 15 sati na snazi biti posebna regulacija prometa gradskim središtem

Zagreb će ove nedjelje opet potvrditi imidž grada prijateljstva i ljubavi prema sportu, između ostalog i zahvaljujući Zagrebačkom atletskom savezu u čijoj će se organizaciju u nedjelju, 9. listopada od 10 do 15 sati održati 25. Zagreb maraton koji će osiguravati policijski službenici PU zagrebačke.

Trkači i trkačice osim maratona (42.195 m) trčat će i polumaraton (21.097 m) te utrku građana (5.000 m), a oni najmlađi mogu trčati dječju utrku u dužini od 200 do 550 metara na Trgu bana Jelačića.

Zbog održavanja utrke u nedjelju već od 9 pa sve do 15 sati za promet biti zatvorene sljedeće prometnice

Ilica, od Selske do Trga bana J. Jelačića – Trg bana J. Jelačića – Jurišićeva ul. – Trg hrvatskih velikana – Martićeva, od Trga hrvatskih velikana do Ul. A. Bauera – Ul. A. Bauera, od Martićeve do Vlaške – Vlaška ul., od A. Bauera do Kvaternikovog trga i od A. Bauera do Bakačeve – Maksimirska – Ul. Dubrava, od Štefanovečke do Ul. Poljanice II. – Cesarčeva i Bakačeva.

Zadnji tramvaj preko središnjeg gradskog trga proći će oko 8.45 sati te će se autobusni i tramvajski promet odvijati prema posebnom rasporedu ZET-a

Taksi stajalište u Martićevoj privremeno se ukida za vrijeme održavanja utrke, a na dijelu Martićeve od Trga hrvatskih velikana do Smičiklasove se na sjevernoj strani zabranjuje parkiranje te će zatečena vozila biti izmještena, odnosno uklonjena paukom.

Uz kartu trase maratona pogledajte i kartu obilaznih pravaca za Gornju Dubravu – od Avenije G. Šuška prema Poljanicama i Sesvetama.