KONKURENCIJA PRED VRATIMA

Zagrebački taksisti najavljuju blokadu ulica

17.02.2010 u 09:52

Bionic
Reading

Zagrebački taksisti izrazito su nezadovoljni zbog najave dolaska konkurencije u glavni grad da čak najavljuju moguće blokade ulica zbog nelojalne konkurencije

Zašto bi oni trebali imati pravo na monopol u tržišnom gospodarstvu, ne objašnjavaju. 'I seljaci su zbog nekorektnog odnosa prema njima izašli na ulicu, pa ćemo i mi tako tražiti pravdu. Ako to situacija bude zahtijevala, ići ćemo u štrajk, pa neka putnike vozi taj famozni riječki Cammeo. Znamo da to nije najbolje rješenje, ali moramo se izboriti za svoj posao', ljutito kaže Branko Špoljar, taksist na stajalištu ispred Glavnog kolodvora za Jutarnji.hr.

Reakcija zagrebačkih taksista očekivana je, jer uvijek kada se pokušalo dirnuti u njihov monopolski status, žestoko bi ga branili.
'Novi zakon i nadolazeća konkurencija stvorit će kaos u gradu i to gradske vlasti moraju što prije riješiti. Trenutačno u Zagrebu ima tisuću taksista i to je optimalno', smatra taksist Zlatko Tvorek.

Taksisti tvrde da će zbog konkurencije mnogi izgubiti posao, a Kostu Minovskeog, vlasnika tvrtke koja je najavila dolazak u Zagreb, optužuju za kriminalne poslove te postavljaju pitanje kako se uopće može isplativo poslovati po cijenama koje je najavio.