TVRTKA BANKSOFT

Zagrebački softveraši osvojili posao u Azerbajdžanu

17.03.2014 u 15:48

Bionic
Reading

Zagrebačka informatička tvrtka Banksoft, specijalizirana za softverska rješenja za bankarstvo, sklopila je ovih dana ugovor s azerbajdžanskim MiliKartom, tvrtkom za stručnu bankarsku uslužnu podršku koju je osnovalo 18 tamošnjih banaka, ali i Europska banka za obnovu i razvoj. Rezultat sklapanja posla o prodaji suvremenog softverskog rješenja za mobilno bankarstvo posljedica je nastupa hrvatskih tvrtki na regionalnom tehnološkom sajmu u Azerbajdžanu, Bakutel 2013, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore

Predsjednik Udruženja za informacijske tehnologije HGK te predsjednik Uprave IN2 grupe, najvećeg hrvatskog neovisnog proizvođača softvera s podružnicama u cijeloj regiji, Ante Mandić, tržište Azerbajdžana smatra iznimnim potencijalom za hrvatske IT tvrtke.

'Veseli nas izvozni uspjeh svake hrvatske informatičke tvrtke, pogotovo na tržištu kao što je azerbajdžansko, koje je do sada bilo zatvoreno za naše IT tvrtke, pa se i veselimo uspjehu Banksofta, kojemu čestitamo na sklopljenom poslu. Udruženje za informacijske tehnologije je prepoznalo potencijale tamošnjeg tržišta te se odlučilo za nastup na sajmu Bakutel, na koji nas je pozvalo Ministarstvo komunikacija i informacijskih tehnologija Republike Azerbajdžan. Sada sklopljen posao Banksofta pokazuje da je naša odluka da izlažemo na tom sajmu bila ispravna te da moramo biti uporni pa nastaviti s nastupima na Bakutelu.'

'Posao dobiven u ovakvoj velikoj tržišnoj konkurenciji još je jedna potvrda kvalitete naših proizvoda i usluga', kazao je tom prigodom predsjednik Uprave Banksofta Zoran Brkić. Dodaje da Banksoft nakon 20 godina uspješnog rada u core banking rješenjima i uslugama za domaće i internacionalne banke na području Hrvatske i BiH ima odličnu paletu rješenja za banke i kapacitete za širenje na inozemno tržište. 'Uz recesijske trendove u Hrvatskoj, koji na žalost još ne popuštaju, pokazuje se ispravnom Banksoftova strategija otprije dvije godine - ona za jačanjem najnovijih tehnologija u bankarstvu i širenjem posla u nove zemlje, što su potvrdili novi ugovori i klijenti u BiH i Hrvatskoj prošle godine te u Azerbajdžanu ove godine. Tržište Azerbajdžana bogato je energijom koja se pokazala kao odličan pokretač gospodarstva u kriznim vremenima, tako da tržište nudi velik potencijal. Teško je ući na to tržište zbog jake internacionalne konkurencije koja je već prisutna ili dolazi kao i mi, tako da je za ulaz važno imati odlične proizvode i marketing. Drago nam je da smo uspjeli u tome, a svakako će nam to pomoći u daljnjem širenju posla u Hrvatskoj i inozemstvu', rekao je Brkić.

Banksoft je osnovan 1993. godine u privatnom vlasništvu troje vlasnika – Branka Budića, Damira Miljka i Irene Ivec. Ima četrdesetak zaposlenih i prihod za 2013. godinu iznad 11 milijuna kuna.