virtualna sjednica

Zagrebački SDP zatražio fizičko održavanje sjednice Gradske skupštine

30.04.2020 u 13:19

Bionic
Reading

Klub zastupnika SDP-a zatražio je u četvrtak da se 33. sjednica zagrebačke Gradske skupštine održi fizički, istaknušvi da za to ne postoje ograničenja, a da se dosadašnjim prijedlozima virtualnog sazivanja ne poštuje demokratska procedura

'Ne sazivajući sjednicu na način kako to očekuju opozicija i građani, predsjednik Gradske skupštine Drago Prgomet osnovao je virtualni stožer za obranu Milana Bandića', ocijenio je SDP-ov gradski zastupnik Matej Mišić na konferenciji za medije.

Kazao je da u sazivanju sjednice Gradske skupštine, koja se prvo trebala održati elektronski, tako da se zastupnici izjašnjavaju o prijedlozima glasovanjem putem e-maila, a nakon pritiska oporbe, videokonferencijiski, nije ispoštovana demokratska procedura.

Pogotovo, ustvrdio je Mišić, što se Ministarstvo uprave izjasnilo da ne postoje ograničenja za sazivanje fizičke sjednice Gradske skupštine, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

'Klub zastupnika SDP-a jučer je Prgometu uputio dopis gdje ga tražimo da odustane od virtualne sjednice te da sazove fizičku sjednicu Gradske skupštine na način na koji je ona održana i 19.ožujka', kazao je, ustvrdivši da je epidemiološka situacija sada čak i povoljnija nego tada.

Dodao je da su od Ministarstva uprave, SDP-ovi klub zastupnika zatražio upravni nadzor nad ovakvim održavanjem sjednice GS-a, a da će, ukoliko se sjednica ne održi fizički, pokrenut će postupak pred Upravnim i Ustavnim sudom o poništenju te sjednice.

Nađ: Zaduženje Holdinga od 150 milijuna kuna je lov u mutnom

Na dnevnom redu 33. sjednice Gradske skupštine je i prijedlog gradonačelnika Milana Bandića o kreditnom zaduženju Zagrebačkog holdinga od 150 milijuna kuna.

SDP-ova zastupnica Vesna Nađ ocijenila je kako je to 'lov u mutnom', s obzirom da je zaduženje predloženo i zbog dovršenja investicije koje u okolnostima krize i potresa, smatra, nisu prioritetne, poput nabavke košarica za smeće od 3 milijuna kuna.

Ustvrdila je i da bi se rebalans gradskog proračuna, morao donijeti u roku od 45 dana od kada je na snagu stupila privremena mjera obustava izvršenja proračuna.

'Gradska skupština tako bi donijela prioritete u izvršenju proračuna i sanaciji šteta koje su pogodile Zagreb', kazala je Nađ.