obrazovna reforma

Zagrebački HNS: Zakon o udžbenicima se zalaže za suvremeno obrazovanje

27.12.2018 u 13:51

Bionic
Reading

Zagrebačka organizacija Hrvatske narodne stranke (GO HNS) u četvrtak je poručila da se novousvojeni Zakon o udžbenicima zalaže za suvremeno europsko obrazovanje, a usvajanje zagrebačkoga gradskog proračuna bila je pogreška

'Usvajanjem Zakona pokazalo se da većina u Hrvatskoj želi suvremeno europsko obrazovanje i da želi pratiti trendove zato što to naši učenici i nastavnici trebaju, kako bi se bolje snalazili u modernom svijetu, koji zahtijeva drugačiji pristup obrazovanju i životu', rekao je predsjednik GO HNS-a i gradski zastupnik Tomislav Stojak na konferenciji za novinare.

Ustvrdio je da ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sa stručnim ljudima provodi obrazovnu reformu, eksperimentalni program 'Škola za život' uvest će se u sve škole od iduće školske godine, a bitno je da na reformama rade ljudi iz struke koji su i politički aktivni.

'HNS se izborio za provođenje Kurikularne reforme, a Zakon o udžbenicima jedan je od ključnih dokumenata koji će omogućiti njezino provođenje. Time će se rasteretiti učenike i dati prilika da se pristup osuvremeni i da se učenicima približe suvremeni mediji', rekao je sveučilišni profesor na Filozofskom fakultetu i član zagrebačkog HNS-a Borislav Grgin.

Stojak je također komentirao političku situaciju u zagrebačkoj Gradskoj skupštini, ocijenivši kako je bilo pogrešno usvajanje gradskoga proračuna, za kojeg se zna da će biti ostvaren na štetu Zagrepčana.

'Zagreb je pod Milanom Bandićem postao grad propuštenih prilika i to je velika šteta jer se ne ostvaruju veliki resursi koje grad ima da bi Zagrepčani bolje živjeli', poručio je.

Stojak je ocijenio kako su tome pridonijeli i Bandićevi koalicijski partneri koji su podržali proračun. 'Većina koja je izglasala proračun u Gradskoj skupštini nema legitimitet i Skupština u takvom odnosu snaga neće moći funkcionirati', kazao je.