sjednica

Zagrebački HDZ: Putem video linka omogućen adekvatan rad Skupštine

28.04.2020 u 13:12

Bionic
Reading

Iz zagrebačkog HDZ-a u utorak su poručili kako je putem video linka omogućen adekvatan rad sjednice Gradske skupštine zajedno s raspravom i glasovanjem što je, kažu, potvrdilo i Ministarstvo uprave

Klub HDZ-ovih gradskih zastupnika priopćio je kako je Ministarstvo uprave, u okolnostima pandemije koronavirusa sukladno zakonskim propisima te preporukama Nacionalnog stožera prihvatljivim ocijenilo da se sjednica Skupštine može održavati putem video konferencija te izjašnjavanjem e-mailom.

Napominju da je o održavanju sjednice u odgovarajućem prostoru uz osiguravanje epidemioloških mjera, ovlašten je odlučiti isključivo predsjednik Skupštine, ukoliko se mogu osigurati takvi uvjeti koji neće ugroziti ničije zdravlje.

Važnim ocjenjuju organiziranje sjednice na način koji će omogućiti njenu potpunu javnost i mogućnost aktivnog praćenja kako medija, tako i građana. HDZ-ovci ističu kako je putem video linka omogućen adekvatan rad Skupštine, rasprava, glasovanje te uvid u rad cjelokupne javnosti.

Sjednica Gradske skupštine 7. svibnja

Sjednica zakazana za 7. svibnja trebala se održati putem e-maila, no takva je odluka izazvala brojne kritike zagrebačke oporbe koja ističe kako to znači da nema aktualnog sata, te vladajuće proziva da zloupotrebljava juepidemiju za ušutkavanje oporbe.

'Nema pranja gradonačelnika Milana Bandića oko upravljanja krizom, nema uživo rasprave o nijednoj od 22 točke dnevnog reda među kojima su prijedlozi mjera oporbe oko potresa, izvješća gradonačelnika o upravljanju krizom od korone te druge hitne i bitne teme', rekao je predsjednik Kluba zastupnika lijevog bloka Tomislav Tomašević.

I predsjednik zagrebačkog HNS-a Tomislav Stojak prozvao je gradonačelnika zbog takve odluke, ustvrdivši da time bježi od argumenata i dokaza jer bi se na "normalnoj" sjednici ogolila njegova neuspješna politika.