STIŽU SANKCIJE

Zagrebački će HDZ packe zbog WhatsAppa podijeliti na telefonskoj sjednici

14.11.2019 u 13:24

Bionic
Reading

Predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Grada Zagreba Andrija Mikulić u četvrtak je sazvao telefonsku sjednicu vezanu za donošenje odluke o pokretanju stegovnog postupka protiv određenih članova Gradskog odbora HDZ-a Grada Zagreba

'To je tako odlučilo predsjedništvo gradske organizacije, ne vidim problema. Meni to uopće nije sporno, jer taj član o kojem se radi imat će priliku reći što misli o tome. Ovdje se postupa prema postupovniku o radu časnih sudova. Zna se tko može procesuirati i nakon procesuiranja tog člana postoji postupak koji vode časni sudovi', rekao je predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Branko Bačić, piše N1.

Podsjetimo, čelništvo HDZ-a odlučilo je da se sankcioniraju svi članovi stranke koji u grupama na WhatsAppu, Viberu i Facebooku šire govor mržnje.

'Nekoliko primjera koje ste vidjeli ne zaslužuju da budu dio najjače, najodgovornije, najuspješnije hrvatske stranke. Odlučivat će časni sudovi. Bitno je da takvih praksi u HDZ-u ne bude. To su zatvorene grupe, žao mi je što ranije nisam znao za tu komunikaciju. Sada kada znamo, nadležni će poduzimati mjere', rekao je premijer Plenković.