ISTRAGA TRAJE

Zagrebački bombaši nabavili eksploziv kod istog dilera?

07.02.2013 u 20:07

Bionic
Reading

Eksploziv korišten u sve tri eksplozije koje su nedavno potresle Zagreb i uznemirile građane vojnog su porijekla, pa je u tijeku istraga je li u sva tri slučaja eksploziv nabavljen na istom mjestu u BiH. Večernji list nagovještava kako će pozitivan odgovor na to pitanje baciti posve drugo svjetlo na događaje za koje su osumnjičeni Vojislav Blažević, odnosno šestorica Vodičana

U dosadašnjem dijelu istrage dva događaja nisu povezivana, no ako se eventualno otkrije da su različiti osumnjičenici iz tri naoko nepovezana događaja od iste osobe nabavili eksploziv, pa ga zatim, kako kalkulira Večernji list, upotrijebili na zagrebačkim ulicama, otvorit će se cijeli niz pitanja. Prvo od tih pitanja svakako je što povezuje Vojislava Blaževića i Vodičane.

Dok istražitelji to ne ustanove, svi osumnjičeni u bombaškim napadima su u pritvoru. Blažević još uvijek odbija hranu i vodu u Bolnici za osobe lišene slobode, pa mu se prije nekoliko dana dodatno pogoršalo stanje. I dalje odbija govoriti o događajima koji mu se stavljaju na teret, doznaje se, ustrajući da nije počinio to za što se sumnjiči.

Šestorica bombaša iz Vodica – Tomislav Duvnjak, Tomislav Strikoman, Lovro Birin, Ivan Tubić, Domagoj i Ivan Šprljan, nalaze se u istražnom zatvoru u Remetincu gdje su smješteni zbog mogućeg utjecaja na svjedoke.