pomoć

Zagrebačka nadbiskupija lani darovala 267.000 kuna mnogobrojnim obiteljima

02.01.2020 u 11:49

Bionic
Reading

Zagrebačka nadbiskupija lani je darovala 267.000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima, izvijestili su u četvrtak iz te najveće upravne jedinice Katoličke crkve u Hrvatskoj

Iz Zagrebačke nadbiskupije napominju da je protekle godine nastavljena tradicija koja traje od 2001., kada je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić u svojoj božićnoj poruci istaknuo da će biskupi zagrebačke Crkve, u cilju da i na vanjski način podrže i ohrabre obitelji s brojnijom djecom, nastojati osobno krstiti svako peto dijete u obiteljima Nadbiskupije.

U Zagrebačkoj nadbiskupiji lani je stoga, po preporuci župnika iz 56 župa, kršteno 89 djece iz brojnih obitelji: 59 krštenja petog djeteta, 16 krštenja šestog djeteta, sedam krštenja sedmog djeteta, šest osmog i jedno krštenje desetog djeteta u obitelji.

Prigodom krštenja, koje redovito čini biskup ili delegat Nadbiskupskoga duhovnog stola, Zagrebačka nadbiskupija daruje obitelji svakoga djeteta 3.000 kuna i Bibliju. Ukupno je lani Zagrebačka nadbiskupija tako darovala 267.000 kuna kao pomoć mnogobrojnim obiteljima.

Iz Zagrebačke nadbiskupije podsjećaju na poruku kardinala Bozanića u božićnoj homiliji da 'nijedna osoba, nijedna obitelj nisu prepušteni sami sebi u suočavanju sa životnim izazovima, jer je u našoj sredini prisutan Bog koji se u Isusu, rođenom u Betlehemu, približio svakoj ljudskoj osobi'.

Božić i Novu godinu čitateljima tportala čestitaju Franka Batelić, Dani Olmo, Zlatko Hasanbegović, Ivan Mrvoš…