kadrovska križaljka u crkvi

Kaptol dobio nove prebendare, evo koga je Bozanić imenovao u organizaciju načetu aferom

04.10.2019 u 19:45

Bionic
Reading

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić imenovao je prema novom Statutu nove članove Zbora prebendara Prvostolne crkve zagrebačke, izvijestio je u petak Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Novi članovi Zbora prebendara su tajnik Druge sinode Zagrebačke nadbiskupije, docent pri Katedri religiozne pedagogije i katehetike na Katoličkome bogoslovnom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu i katedralni ceremonijar Denis Barić, ravnatelj Nadbiskupijskoga pastoralnog instituta i redoviti profesor iz područja humanističkih znanosti, polja teologije i grane pastoralne teologije na Katedri pastoralne teologije Katoličkoga bogoslovnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu Josip Šimunović, sudski stručnjak pri međubiskupijskim sudovima u Zagrebu te pastoralni suradnik u Župi Presvetoga Trojstva u Svetoj Nedelji Ivan Štengl i pomoćnik posebnoga povjerenika za Zbor prebendara te pastoralni suradnik u Župi sv. Kuzme i Damjana na Vrhovcu Konrad Žižek.

Kardinal Bozanić pozvao je nove članove na prvu sjednicu, 12. listopada, kojom će on predsjedati. Na sjednici će, u smislu novog Statuta Zbora prebendara, biti povjerene službe u Zboru i odredit će se dan kad će one nastupiti.

Iz Tiskovnog ureda Zagrebačke nadbiskupije izvijestili su i da je zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić otputovao u petak u Rim ,gdje će u subotu 5. listopada sudjelovati na redovitom konzistoriju na kojem će papa Franjo kardinalskom zboru priključiti trinaest novih kardinala.

Podsjetimo, Zbor prebendara kojem je tada na čelu bio Mijo Gabrić našao se u srdištu javnog interesa prije nešto manje od dvije godine. Naime, tada je otkriveno kako je Zbor prebendara na neuspjelim građevinskim poduhvatima izgubio 50 milijuna eura.

Tada su osim Mije Gabrića, koji je bio na čelu s funkcijom dekana, smijenjeni Juraj Kolarić, Zvonimir Kurečić, Andrija Lukinović, Miroslav Martinjak te Ilija Žugaj i Branko Picek, koji su prebendarima postali 2013.