ZABA

Zagrebačka banka pomaže volonterima u organizaciji Europskih sveučilišnih igara

15.07.2016 u 19:19

Bionic
Reading

Zagrebačka banka pomaže volonterima u organizaciji Europskih sveučilišnih igara

Organizacija velikog događanja kao što su Europske sveučilišne igre bila bi nemoguća bez volontera. Oni na svojim leđima nose veliku odgovornost i zato je Zagrebačka banka tijekom igara odlučila podržati upravo volontere i njihov rad.

U prostorijama Kineziološkog fakulteta u Zagrebu uređen je i volonterski centar, centralno mjesto okupljanja čak 1.100 mladih volontera iz cijelog svijeta. Zagrebačka banka omogućila im je prostor za odmor i okrepu, punjače za mobitele, prostore za sastanke i odjeću. Centar je nakon samo nekoliko dana postao srce Igara, iz kojeg volonteri svakog dana kreću na različita sportska borilišta.


'Često volontiram na različitim događanjima, ali ovo što je Zaba napravila na Sveučilišnim igrama je sjajno! Volonteri nisu zahtjevni ljudi, nama samo treba mjesto za koordinaciju, negdje gdje ćemo malo odmoriti, napuniti mobitele i osvježiti se od ovih paklenih vrućina', rekao nam je Ivan iz Osijeka, jedan od volontera koji se brine za savršenu organizaciju atletskih natjecanja.

Prilika za edukaciju mladih

Zagrebačka banka je u atletskom selu na Savi postavila i tzv. iskočnu, pop-up poslovnicu. Riječ je o najmodernijoj mobilnoj poslovnici koja je doputovala čak iz Milana, a u kojoj zaposlenici Zagrebačke banke volonterima, studentima i sportašima održavaju edukcije o različitim temama vezanim uz financije. Mobilna poslovnica ubrzo je postala popularna ne samo zbog edukacije, nego i jedinog besplatnog Wi-Fi-ja na selu.


'Volonterima smo omogućili besplatne radionice kroz koje smo ih educirali o osnovnim financijskim pojmovima te kako upravljati vlastitim financijama. To se pokazalo kao pun pogodak. Interes za sudjelovanje na radionicama bio je izniman, a sudionici kažu da su im bile zanimljive i korisne', poručila je Dijana Hrastović, članica Uprave Zagrebačke banke koja je u srijedu posjetila volontere te im zahvalila na predanom angažmanu.

'Zaba je ponosni partner ovog važnog natjecanja i ponosni prijatelj volontera. Nama je iznimno važno da smo prisutni tamo gdje mladi žele i onda kad to žele. Potrudili smo se osigurati im sve ono što im je potrebno za rad ovdje na Igrama, ali i više od toga', dodala je Dijana Hrastović.


Prije samog početka igara, Zagrebačka banka održala je 15 financijskih radionica u Zagrebu i Rijeci, a koje je pohodilo preko 200 volontera.