LOŠE STANJE

Zagreb povećava iznos sufinanciranja obnove fasada

01.06.2016 u 11:05

Bionic
Reading

Ne bi li poboljšao stanje na oronulim, išaranim i propalim fasadama, od kojih su neke predstavljale opasnost po život stanara i prolaznika, Grad Zagreb odlučio je povećati udio u sufinanciranju njihove obnove

Gradsko stambeno-komunalno gospodarstvo (GSKG) kao upravitelj najvećeg broja zgrada u Gradu Zagrebu izradilo je prijedlog Programa obnove pročelja za 2015. i 2016., a kako je realizacija Programa još daleko manja od predloženog i usvojenog Programa, odlučilo se povećati udio u kojem participira Grad.

Tako će ubuduće u uređenju pročelja Grad Zagreb, umjesto dosadašnjih 25 posto odnosno 30 posto, od ukupne vrijednosti radova ovisno o tome radi li se o uređenju samo uličnog ili dvorišnog pročelja, sada sufinancirati s 50 posto odnosno 55 posto od ukupne vrijednosti radova.

Grad je do sada s 50 posto sufinancirao uređenje pročelja zgrada koje prema rješenju Ministarstva kulture imaju svojstvo kulturnog dobra, a ubuduće će to iznositi 75 posto. Ostatak do sto posto sufinancirat će suvlasnici kroz sredstva zajedničke pričuve.