tomislav tomašević

'Zagreb je među najsigurnijim gradovima, no kako se oružje našlo u klubu?'

22.04.2023 u 12:40

Bionic
Reading

Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević komentirao je ubojstvo Uskokova osumjičenika Tomislava Sablje u noćnom klubu na zagrebačkoj Trešnjevci

'Baš sam razgovarao jutros s PU zagrebačkom i sljedeći tjedan na sjednici gradske skupštine imat ćemo izvješće o sigurnosti zagrebačke policije za 2022. To izvješće je nikada bolje u zadnjih 20 godina što se tiče svih sigurnosnih pokazatelja, broja teških i lakših kaznenih djela, razrješavanja kaznenih djela, što je i te kako bitno, da se počinitelji uhvate', rekao je Tomašević, a prenosi Večernji list.

Istaknuo je kako mu je drago da je počinitelj odmah uhićen, no da ga zanima je li bilo propusta od strane kluba s ozbirom na činjenicu da se oružje našlo u samom klubu. Dodao je i kako brojna istraživanja pokazuju da je Zagreb među najsigurnijim europskim, ali i svjetskim metropolama.

  • +3
Na Trešnjevci ubijen Tomislav Sabljo Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek

Podsjetimo, policija je u subotu ujutro izvijestila kako je u noćnom klubu u ulici Florijana Andrašeca oko 4.45, nakon fizičkog sukoba više osoba, ubijen muškarac s više hitaca iz vatrenog oružja. Jutarnji list je nedugo nakon toga objavio kako je ubijeni Tomislav Sabljo, stari znanac policije i Uskokov osumjičenik.