uhićen po kratkom postupku

Sabljo tek izašao iz Remetinca pa nastavio po starom: 'Izašao sam. Daj pare, inače ću te masakrirati!' Opet je iza rešetaka

14.12.2021 u 09:41

Bionic
Reading

Tomislav Sabljo, uhićen tijekom akcije Tebra još 2019., nakon puštanja iz Remetinca na slobodi je uspio ostati četiri dana

Kako javlja Jutarnji, Tomislav Sabljo (39), kojega USKOK optužnicom u akciji Tebra tereti da je bio šef kriminalne grupe koja je u Hrvatsku prokrijumčarila 15,7 tona marihuane, kao i da je organizirao paljenje automobila te pripremao fizičke napade na čelnike Dinama i druge osobe, na slobodi je ostao samo četiri dana.

Naime, Sabljo je u sklopu Tebre bio uhićen u srpnju 2019. te je sve do 6. prosinca ove godine bio u istražnome zatvoru. Svi ostali okrivljenici iz Tebre, uključujući Tomislava Sučića i Đorđa Vuletića u međuvremenu su pušteni, a Sabljo je na kraju pušten jer mu je zapravo bio istjecao maksimalni istražni zatvor od dvije i pol godine. Četiri dana nakon puštanja na dugo očekivanu slobodu, policija ga je uhitila zbog pokušaja iznude nad 77-godišnjakom.

"Izašao sam iz zatvora, daj mi pare, inače ću te izmasakrirati", navodno su, tvrdi Z. G., bile riječi kojima mu se Sabljo obratio telefonom. Kada mu je uzvratio da novca nema te da se ne mogu naći jer ima covid te je u izolaciji do 10. prosinca, Sabljo mu je, tvrdi Z. G., rekao da će ga izmasakrirati te da će mu uzeti kuću na području Samobora. Sabljo ga je nastavio zvati te mu prijetiti, a kada je Z. H. izašao iz samoizolacije 10. prosinca, otišao je u Heinzelovu, te prijavio iznudu.